Alles volgens de huidige regelgeving

Omdat dronen een relatief jonge specialisatie is, verandert regelgeving omtrent dit onderwerp continu en bevinden we ons regelmatig in grijs gebied. Drone Chiefs is altijd op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen en houden onze certificaten up-to-date.

Certificering

Al onze operators zijn standaard gecertificeerd met RPA-L. Wij vliegen onder het ROC-L & volledige ROC certificaat. De nieuwe Europese regelgeving is ingegaan op 31-12-2020, wij zullen eind 2021 worden overgezet naar de Specific categorie. Hoe deze categorie er precies uit komt te zien is nog niet duidelijk.

Onze Inspire 2 is SBVL goedgekeurd, dat betekend dat wij alleen met deze drone opereren binnen de CTR's (no-fly zones van vliegvelden).

Ben je benieuwd of jullie locatie buiten deze no fly zones ligt? Bekijk hier de overzichtskaart van ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Veiligheid

Bij sommige opdrachten is er meer voorbereidingswerk nodig om de veiligheid te waarborgen. Denk maar aan het maken van een locatie- en risicoanalyse. Ook maken wij vaak een vluchtplan, zodat we vooraf precies weten wat de mogelijke risico's zijn. Indien nodig kunnen we deze informatie doorgeven aan de lokale overheden. Al onze drones en operators zijn overigens verzekerd voor schade aan goederen of personen. Wel een geruststellend gevoel wanneer je aan een project begint.

info@dronechiefs.nl

+31637231801

Schaverijstraat 11

3534AS Utrecht